→ Någon värd min första länk

David Allen i all ära, men de senare åren har Merlin Mann betytt mer för mig när det gäller att förstå varför jag ibland är så dålig på att få saker gjort (eller sluta göra saker…). Om Allen var den som formulerade GTD för mig, är Mann den som förklarat det. Ett exempel: hur ofta går jag inte omkring och beklagar mig över allehanda förhållanden i mitt liv? Du vet sådant där som vi är så vana att mala i huvudet att vi knappt tänker på att vi gör det. Läs det här från 20081:

I’m learning how much it pays to listen whenever you hear yourself mentally whining.

First off, even when it’s yourself, nobody likes a whiner. So it’s worthwhile to be mindful about the extent to which your internal monologue is becoming personally insufferable. As with B.O. and a lack of flossing, the chances are good that others have already noticed things about you before you have, so — you know — congratulations on making it to the party.

But, second, and perhaps more importantly, that whining should be telling you something. Whining is the white blue smoke in your tailpipe that lets you know you’re burning mental oil. It means you’re unconsciously devoting cycles to something that you can’t, won’t, or shouldn’t be spending time thinking about. Otherwise, why would it be bothering you, right? You’d be either extricated or done with it.

Once you pinpoint where that whine’s coming from, that’s the perfect opportunity to decide what the hell the hang-up is. Because if it’s worth whining and fussing about, it’s worth deciding what obstacle (obstruction?) in either the Real World or your own mind is keeping something from happening.

Är du inte intresserad av att fundera över hur du kan släppa loss din egen kreativitet (och produktivitet) ska du inte besöka Merlin Manns hemsida.

  1. 43 Folders: ”Whining, Blue Smoke & the Mechanics of Getting Unstuck” []
Länkat av Mattias 25 september 2011 • KortlänkLägg till på Instapaper • Dela på TwitterReagera på länken

vision

Världen innehåller enorma möjligheter för de flesta av oss. Men i möjligheterna ligger en dubbelhet. Hur vi hanterar friheten att själva råda över vår tid och uppmärksamhet avgör vilka vi är. Kanske är det mer tydligt än någonsin i vår tid? Teoknologi vill vara ett samtal kring frågor i skärningspunkten mellan möjligheterna och verkligheten; ärligt, öppet och roligt. Eftersom vi är både präster och nördar är det naturligt att samtalet ofta tar sin utgångspunkt både i kyrkans värld och prylarnas.

info

Teoknologi är kodat i Espresso, bygger på Wordpress och hostas av Surftown. Studio Sans har designat och producerat hemsidan, som är responsiv och har experimentellt stöd för HTML5 och CSS3. Vi gillar webbläsarna Safari och Chrome. Alla inlägg är licensierade med Creative Commons licens BY-ND. Licensen innebär att du gärna får dela med dig av vad vi gör, så länge du berättar varifrån det kommer och inte bearbetar det på något sätt.

rss

I det här flödet finns allt innehåll; avsnitt, artiklar och länkar. Om du inte vill prenumerera på länkarna kan du användadet här flödet. Du kan prenumerera på avsnitten separat i iTunes eller här.