#025 Social så det förslår

Martin Garlöv gästar Teoknologi för att berätta om en konferens han varit på i Rom nyligen, som handlar om kristnas närvaro på nätet. Vi börjar som vanligt med länkar och ökenfädernas tänkespråk!

Audio MP3

Länkar

ECIC

www.ecic.org

ECIC is a network for webmasters, webpastors, journalists, editors, etc. in the christian internet field. The aim of ECIC is: 1) To maintain a network of Christians working with Information and Communication Technology who can act as a resource and support for each other as well as for their own churches 2) and to organize the Annual Conference

ECIC:s sida på Facebook som leder vidare till ECIC:s Facebook-grupp.

Amen.se

Svenska Missionskyrkans fina projekt med Nils Bryntesson i ledningen Amen.se

Kyrkoval i den evangelisk-lutherska kyrkan i Bayern, Tyskland

Kyrkan har gjort en app till iPhone och med den kan vilken medlem som helst spela in en video som uppmanar till att gå och rösta. Inspelningarna samlas på en sajt och används i kampanjen inför valet. I den här kyrkan är det lika få som i Svenska Kyrkan som röstar. Det är bra med appar där användarna är de som bygger värdet. Och det här är en app som aktiverar medlemmarna och räknar med att de engagagerar sig.

10 000 hjärtan med Hur mår du-appen

Järfälla är den första församlingen i Svenska Kyrkan som gjorde en egen app. Den ställer frågan: Hur mår du? När appen kommer i en ny version är det ett kärt besvär att antalet utdelade hjärtan blivit så många, att teknikerna får finna en annan lösning på att lagra dem utan att göra appen långsam.

Läs mer här.

CyberTeologia

www.cyberteologia.it

The Net and the culture of cyberspace pose new challenges to our ability to formulate and listen to a symbolic language that speaks of possibility and of signs of transcendence in our lives Perhaps the time has arrived to consider the possibility of a cybertheology also understood as the intelligence faith in the era of the Net. It would be the fruit of faith that releases from itself a cognitive boost at a time in which the logic of the Net influences the way we think, learn, communicate and live. (Antonio Spadaro)

Bokens sida på Facebook.

Twitterkampanjen 70%

70 procent tysktalande i Österrike, Schweiz och Tyskland är medlemmar i en kristen kyrka. Sju österrikare möttes på en knytkonferens i maj och startade kampanjen.

Sacred Space

Sacred Space

Geistreich

geistreich.de

En sajt som gör det lätt att dela erfarenheter mellan församlingar. En webbtjänst som kommer att översättas till engelska och andra språk.

Livet i Svenska Kyrkan

Det glimmar till i församlingslivet på ett sätt som gör oss söndagsglada och vardagshela. Vi som valt att ta vårt dop och medlemskap på orden och göra handling av det hela, vi har så mycket att dela med varandra. Livet i Svenska Kyrkan har sina ljusa sidor. Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Mest hela tiden och överallt. Hjälps vi åt att berätta för varandra, kan man ana bredden och djupet.

Inspelat av redaktionen 25 juni 2012 • KortlänkLägg till på Instapaper • Dela på TwitterReagera på avsnittet

vision

Världen innehåller enorma möjligheter för de flesta av oss. Men i möjligheterna ligger en dubbelhet. Hur vi hanterar friheten att själva råda över vår tid och uppmärksamhet avgör vilka vi är. Kanske är det mer tydligt än någonsin i vår tid? Teoknologi vill vara ett samtal kring frågor i skärningspunkten mellan möjligheterna och verkligheten; ärligt, öppet och roligt. Eftersom vi är både präster och nördar är det naturligt att samtalet ofta tar sin utgångspunkt både i kyrkans värld och prylarnas.

info

Teoknologi är kodat i Espresso, bygger på Wordpress och hostas av Surftown. Studio Sans har designat och producerat hemsidan, som är responsiv och har experimentellt stöd för HTML5 och CSS3. Vi gillar webbläsarna Safari och Chrome. Alla inlägg är licensierade med Creative Commons licens BY-ND. Licensen innebär att du gärna får dela med dig av vad vi gör, så länge du berättar varifrån det kommer och inte bearbetar det på något sätt.

rss

I det här flödet finns allt innehåll; avsnitt, artiklar och länkar. Om du inte vill prenumerera på länkarna kan du användadet här flödet. Du kan prenumerera på avsnitten separat i iTunes eller här.